Vioolles

Ontdek de wereld van de viool bij Muziekschool Zoetermeer, waar de rijke klanken en technische precisie van dit klassieke instrument tot leven komen. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, onze vioollessen zijn ontworpen om je te inspireren en je vaardigheden te ontwikkelen.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten die je leert tijdens onze vioollessen:

 1. Houding en Positie: Een goede vioolhouding en -positie zijn essentieel voor comfortabel spelen en het voorkomen van blessures.
 2. Strijktechnieken: Van de basis van het strijken tot geavanceerde boogtechnieken zoals spiccato, legato en staccato, leer je hoe je verschillende klankkleuren aan je muziek kunt geven.
 3. Vingerzetting en Intonatie: Zuivere intonatie is cruciaal. Je leert nauwkeurige vingerzetting om elke noot helder en precies te laten klinken.
 4. Dynamiek en Expressie: Ontwikkel het vermogen om met dynamiek te spelen, wat essentieel is voor expressieve uitvoeringen.
 5. Muziektheorie en Notenlezen: Begrijp de basisprincipes van muziektheorie en leer noten lezen om zelfstandig nieuwe stukken te kunnen spelen.
 6. Uitbreiding van viooltechnieken:
  • Dubbelgrepen: Leer hoe je twee snaren tegelijkertijd kunt bespelen voor harmonische en akkoordprogressies.
  • Vibrato: Voeg warmte en expressie toe aan je spel met vibrato, waarbij je de toonhoogte licht varieert.
  • Pizzicato: Ontdek hoe je de snaren met je vingers kunt plukken voor een ander geluidseffect.
  • Positiespel: Verken verschillende posities op de vioolhals om een breder scala aan noten en klanken te bereiken.

Onze viooldocenten zijn ervaren musici en gepassioneerde pedagogen. Ze bieden persoonlijke begeleiding en passen de lessen aan op jouw niveau en muzikale interesses. Begin je vioolavontuur bij Muziekschool Zoetermeer en ontdek de muzikant in jou! 

Inschrijven: Muziekschool Zoetermeer Inschrijving